5 évesek lettünk.

Nők a Szebb Jövőért Egyesület

  1. május 21- én alakult.

 

 

Ismét eltelt egy év, a december már itt kopogtat az ajtón. Visszagondolva az elmúlt időszak eseményeire úgy tűnik, mintha egyre gyorsabban peregnének éveink homokórájának szemcséi.

Néhány napra újra megállhatunk szeretteink, családunk körében, és azzal törődhetünk, ami minden ember életében a legfontosabb, az összetartozással, a szeretettel, az ajándékozás örömével. Nemcsak a tárgyi ajándékokra gondolok, hanem a legfontosabbra, az együtt töltött időre, a másikra való odafigyelésre, a közös programokra.

Egyesületünk tagjainak a család, a munka, a hétköznapok gondjai és problémái mellett mindig van ideje egymásra és az önként vállalt feladatok megoldására. Persze vannak próbatételek, amelyekkel megküzdöttünk és még bizonyára meg is fogunk küzdeni, hiszen az elhatározás és a tenni akarás kevés, ha nincs mögötte a megfelelő eszköz- és anyagi háttér.

A pásztói Nők a Szebb Jövőért Egyesület 2007. május. 21-én alakult meg. A kezdetektől aktív szerepet vállalunk városunk életében.

Röviden tekintsük át ezt a termékeny 5 évet. Milyen munkát végeztünk?

2007-ben, a megalakulásunk évében megrendeztük az I. Pásztói Rockfesztivált.

2008-ban új tagokkal megerősödve a II. Pásztó Zenei és  Rockfesztiválra került sok, majd 2009-ben folytattuk a hagyományt. Elindítottuk a Retro Buli rendezvénysorozatot. Az első Retro Bulit retro kiállítással kötöttük egybe, a második a Mamma Mia Retro Buli nevet kapta. A szilveszteri Retro Bulik már hagyománnyá váltak. Rendeztünk szabadtéri, Nőnapi, Country, Michael Jackson, Magyar slágerek, Rock and Roll… bulikat.

A Zsigmond napok, a Szőlő és Bor ünnepek, kiállítások, színházi előadások, író-olvasó találkozók, koncertek állandó résztvevői vagyunk.

100 X Szép Világunk címmel rendezvénysorozatot indítottunk el, amely egyaránt szól a gyermekekhez és a szülőkhöz is.

Évek óta segítjük a Muzsikál az Erdő Mátrai  Zenei napok szervezőinek a munkáját.

  1. június 10-én Kor-határtalanul című délutánon Enderei Judit volt a vendégünk.

2011-ben indítottuk el a nagysikerű Guruló Derby gyermeknapi családi programot, melyet minden évben szeretnénk megrendezni.

A Pásztói Művelődési Központ  „A művház körei” című projektjének  résztvevői voltunk.

Gyűjtést rendeztünk a 2010-es vörös iszap katasztrófa károsultjai számára, és a Máltai Szeretetszolgálathoz kapcsolódva a helyi rászoruló családok számára tartós élelmiszert gyűjtöttünk.

Egyesületünk minden év utolsó hónapjában meglátogatja a Pásztói Kórház krónikus osztályán azokat a fekvő betegeket, akik az ünnepeket nem tölthetik otthon meleg családi környezetben, feldíszített karácsonyfa, ajándék, finom házi ételek íze és sütemények illata mellett. A magányos és beteg embereknek egy-egy kedves szó, egy kis odafigyelés, egy mosoly is megszépítheti napjaikat. Nekik kedveskedünk apró ajándékokkal, meleg szavakkal.

Már 9. alkalommal rendezzük meg a jótékonysági ruhaosztást. Az elmúlt években óriási mennyiségű ruhaneműt tudtunk kiosztani a rászorulók számára, amelyet a lakosság és néhány intézmény ajánlott fel.

Több százan jöttek el a művelődési házba és boldogan vitték haza a ruhákat, cipőket, játékokat, könyveket. Ezt a nemes karitatív munkát a jövőben is folytatni szeretnénk.

Terveink szerint a 2013-as évben vendégünk lesz Dr. Csernus Imre és Dr. Lenkei Gábor is.

Igen nagy hangsúlyt fektetünk a közös csapatépítő kirándulásokra, kikapcsolódásokra, közös karácsonyi ünnepségekre, pótszilveszterekre, az egymásra odafigyelésre, hiszen egy közösség megtartásán és megerősítésén állandóan munkálkodni kell.

 

Kívánunk békés és boldog, megértésben, harmóniában töltött karácsonyi ünnepet! Kívánjuk, hogy a decemberi napok felfokozott izgalmai, az ajándékozás öröme, a szeretteinkre gondolás érzése kísérjen végig mindannyiunkat a 2013-as évben!

Kívánjuk, hogy életünkben megtaláljuk azt a békét, szeretetet, megértést, amely az emberi élet legfőbb értelmét, a boldogságot jelenti!

 

Huczekné Rétvári Mónika

elnök