Pásztói Család és KarrierPONT

A kedvezményezett neve, Nők Civilben Egyesület
A projekt címe, Nőközpont Pásztón
A szerződött támogatás összege,199 248 050 Ft
A támogatás mértéke (%-ban), 100%
A megvalósítás ideje: 33 hónap
A projekt tervezett befejezési dátuma, 2020.11.30
A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00032
Konzorciumi partner: Palotási Közös Önkormányzati Hivatal

felsologo

HR TANÁCSADÁS

Mediátor szolgáltatás

MEDIÁTOR SZOLGÁLTATÁS

MENTÁLHIGIÉNÉS TANÁCSADÁS

MENTÁLHIGIÉNÉS TANÁCSADÁS

BABA-MAMA Klub

Kedves Követőink, Barátaink,

A jelenleg kialakult helyzet miatt sajnos nem találkozhatunk személyesen a Pásztói Család és KarrierPONT-ban. Azonban segítő szolgáltatásaink tovább működnek online, vagy telefonos formában.

Legyen szó HR tanácsadásról, Mediátor szolgáltatásról, Mentálhigénés tanácsadásról, vagy a Baba-Mama klubról, szakértőink továbbra is készséggel állnak rendelkezésre!

⤵️ Az alábbi űrlap kitöltésével a megszokott teljes diszkréciót követve várjuk a jelentkezéseket⤵️
https://bit.ly/pasztoicskp

Család és KarrierPONT Pásztón

Egyesületünk a megalakulása óta aktív szemléletformáló, ismeretterjesztő, kulturális tevékenységet végez Pásztón és térségében. Munkánk eredményeként sikeresen pályázatunk a „NŐKÖZPONT PÁSZTÓN” elnevezésű projektre, amely szakemberek bevonásával, 30 hónapon keresztül lehetőséget biztosít arra, hogy a projekt céljait és feladatait maradéktalanul megvalósítsuk.

 Online képzések

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben sajnos nem találkozhatunk személyesen a Pásztói Család és KarrierPONT-ban, és a járás településein. Azonban a work-shopjainak online módon folytatódnak. Hetek óta otthon vagy? Új kihívásra vágysz? Itt a lehetőség! Jelentkezz!

Sajtószoba

Kommunikációs és szemléletformáló rendezvények

Képzések és fejlesztések

Szolgáltatások

Mi a projekt célkitűzése?

A projekt elsődleges célja a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása, a család és munka összeegyeztethetőségének érdekében, helyi szemléletformáló eszközök segítségével: az aktív nők munkaerő-piaci helyzetének javítása (különös tekintettel a helyben beazonosítható hiányszakmákra),az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése, a munkába állás és munkában maradás megkönnyítése, a munkáltatók és a munkavállalók helyi, térségi szintű együttműködése által.

Fontos továbbá a munka és a magánélet összehangolását segítő szolgáltatások nyújtása, a szolgáltatók és a velük együttműködő közösségek működési feltételeinek megteremtése, különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűekre (pályakezdő fiatal, kisgyermekes, fogyatékos gyermeket, fogyatékossággal élő, gyermekét egyedül nevelő, nagycsaládos, idős hozzátartozót gondozó nők).

Kik a projekt megvalósítói?

A pásztói Nők Civilben Egyesület  és a  Palotási Közös Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködésben valósítja meg a „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésű járási szintű projektet, képzett munkatársak, külsős szakemberek, civil szervezetek, közösségek, vállalkozások, önkormányzatok közreműködésével.

Mire vállalkozik a projekt és hogyan?

A projekt 30 hónapos időtartama alatt a Dél – Nógrád térségében élő nők, családok számára nyújt szolgáltatásokat a  Család és KarrierPont koordinálásában, amely Pásztón, a Kölcsey út 16. szám alatt került kialakításra.

A tervezett tevékenységek magukba foglalják a nők munkavállalását segítő, és egyéni kompetenciákat erősítő képzések szervezését Pásztón és körzetében („Női sátor”, önismeret és énkép erősítése, személyiségfejlesztés és konfliktuskezelés, asszertivitás erősítése, kommunikáció, együttműködés és érzelmi intelligencia fejlesztése, érzékenyítő képzés a békés együttélés és együttműködés érdekében, családon belüli hatékony munkamegosztás).

 Projekt tartalmazza a jó gyakorlatok bemutatását, ismeretterjesztő, szemléletformáló rendezvények, kerekasztal beszélgetések, workshopok szervezését is pl. állásbörzék, egyéni kompetenciamérés, hatékony időszervezés, tematikus szakmai beszélgetések, motivációs és sikernapok ismert és sikeres nők, helyi vállalkozók, vezetők munkájának bemutatásával, anya olimpia, valamint a résztvevő partnerek közötti hálózat létrehozását és működtetését.

A projekt nemcsak a nők, hanem a családtagok számára is kínálattal él.

Mik a projekt várható eredményei?

A projekt eredményeként 500 fő részesül képzésekben, fejlesztésekben, felkészítésekben, 1.000 fő vehet igénybe segítő szolgáltatásokat (pl. munkavállalást támogató mentálhigiénés és HR tanácsadás, munkavállalói ismeretek bővítése). A projekt megvalósítása során a célcsoporthoz tartozó 1.500 fő közvetlen elérésére nyílik lehetőség képzéseken, work shopokon, szemléletformáló eseményeken, rendezvényeken való részvétellel.

Hova fordulhat, ha szívesen bekapcsolódna a NőKözPont munkájába, vagy igénybe szeretné venni a szolgáltatásait?

A pásztói Család és KarrierPont  programjairól folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket  honlapunkon, a Nők Civilben Egyesület Facebook oldalán, az aktuális eseményeken, és közvetlenül is elérhetők vagyunk a  nyitva tartási időben.  E-mail címünk: hello@nokcivilben.hu

Központi telefonszámunk: 06-70-3130918

Pásztói Család és KarrierPONT munkatársai

Huczekné Rétvári Mónika – szakmai vezető
Antalné Prezenszki Piroska – projektmenedzser
Kiss Károly – pénzügyi vezető
Szász Brigitta – szakmai megvalósító
Lánczi Imréné – szakmai megvalósító
Virág Tibor – szakmai megvalósító
Dr. Sótér Eszter – mentálhigiénés tanácsadás
Sáfrány Ilona – szociális segítő
PR és HR        tanácsadó szolgáltatás