Fresh from the Press

Hírek‎

Pályaorientációs foglalkozás végzős középiskolásoknak

Pályaorientációs foglalkozás végzős középiskolásoknak

A Pásztói Család és KarrierPont térítésmentes szolgáltatásainak egyike a HR tanácsadás, mely során szakember nyújt  segítséget abban, hogy  könnyebbé váljon az álláskeresés, az újra munkába állás.  Naprakész információkkal látja el a hozzá fordulókat, legyen szó akár önéletrajz megírásáról, motivációs levél készítéséről, esetleg aktuális álláskeresési trendekről, jogi szabályozásról.

A projektet megismerve, a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium vezetése  igényt tartott a 18 évet betöltött tanulókat  segítő programra. Célkitűzésünk: a végzős tanulók pályaorientációja,  szakember közreműködésével, gyakorlati tanácsok, tapasztalatok átadásával.

 1. november 29-én a végzős középiskolás osztályokban került sor az előadásokra: Alapi Márton pásztói származású gyakorlott HR szakember közreműködésével, fiatalos lendülettel, konkrét példákkal és jól használható tanácsokkal.

A pályaorientációs előadás azon döntések meghozatalához nyújtott segítséget, hogy a végzős diákok tájékozottan, önmagukat és a munka világát jobban megismerve tudjanak iskolát, majd/vagy pályát választani.

A tájékoztató során a tanulók széleskörű információt kaptak a jelen időszak munkaerő-piaci jellemzőiről, az aktuális trendekről, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megalapozott, reális döntést tudjanak  hozni a jövőjüket illetően.

Az előadó kiemelte: ahhoz, hogy a pályaválasztás sikeres legyen, ami később a mindennapokban is örömet jelent, figyelembe kell venni az egyén saját adottságait, képességeit az egyes fogalakozási ágak jellemzőivel együtt.

Példák  az elhangzottakból.

Továbbtanulás:

 • A hiány, a keresett, illetve a jövő szakmáinak feltérképezése.
 • A tanulás ideje alatt tudatos készülés a végzés utáni munkába állásra pl. gyakornokoskodás, TDK dolgozat, külföldi tapasztalatcsere, ösztöndíj.
 • A nyelvtanulás és az egész életen át tartó tanulás fontosságának kihangsúlyozása.
 • Ne féljenek szakot, iskolát váltani, ha ennek szükségességét érzik.

 

Álláskeresés:

 • Álláskeresési technikák alapjai, az állásinterjú alapszabályai.
 • com regisztráció.
 • Milyen legyen az első munkahely?
 • Járjunk nyitott szemmel! (álláskereső portálok bemutatása).

 

A program során a Pásztói Család és KarrierPont szolgáltatásainak bemutatására és népszerűsítésére is sor került, tájékoztató kiadványok, szórólapok kerültek kiosztásra.

A rendezvényt követően az iskola vezetésétől igen pozitív visszajelzést kaptunk, amely a programon részt vevő diákok és nevelők véleményét tolmácsolta.

 

A Városi Jótékonysági Mikulásfutás
Hírek‎

Városi Jótékonysági Mikulásfutás-Bringázás 2019

Városi Jótékonysági Mikulásfutás-Bringázás reggelén nagyon bánatos, esős idő fogadott minket. De délutánra kisütött a nap, és nagyszerű időjárási viszonyok mellett sikeresen lezajlott az esemény.

Egyesületünk társszervezőként kapcsolódott be a 7. alkalommal megrendezésre kerülő Városi Jótékonysági Mikulásfutás- Bringázás programba.

Jótékonysági ruhaosztás pásztón
Hírek‎

Jótékonysági ruhaosztás 2019

A Nők Civilben Egyesület minden év decemberében jótékonysági ruhaosztást szervez. A felajánlott ruhaneműket, játékokat, könyveket, cipőket, a ruhaosztást megelőző napon a  Pásztói Művelődési Központ előterében gyűjtjük össze. Ide hozhatják az adományozók az adományaikat. Az esti órákban a  felajánlott holmikat szétszortírozzuk, rendszerezzük. Szétválogatjuk a gyermekruhákat, az alsó ruházatot, és a felső ruházatot, a kabátokat, a játékokat, a könyveket, a cipőket, és egyéb holmikat. A családok személyes meghívót kapnak  Másnap egész nap várjuk a rászoruló családokat.

Nők cilvilben egyesület Pásztó

Hírek‎

MEG TUDJUK CSINÁLNI!

 

A Pásztói Család és KarrierPont 2019. november 17-ei rendezvénye a Hatékonyan és rugalmasan a munka világában témaelnevezést kapta.

Délután a pásztói származású Alapi Márton toborzási  vezető tartott konzultációval egybekötött előadást „ Munkaerőpiaci trendek 2019-ben az álláskeresők szemszögéből” címmel.

A fiatal, ám annál tapasztaltabb szakember beszélt az aktuális gazdasági környezetről, a jelen és elkövetkező évek várható munkaerőpiaci helyzetéről, a munkaerő hiányra adható válaszokról,megoldásokról.

Szólt a HR szerepéről, jövőképéről, aktuális trendekről és piaci prognózisokról egyaránt. Az előadás után praktikus, jól használható tanácsokkal látta el az érdeklődőket.

A program 17 órától a zsúfolásig megtelt színházteremben folytatódott Vujity Tvrtko „Túl minden határon” című motivációs előadásával.

Ez az este valóban az volt, amit ígért: izgalmas kalandokat a Föld körül, szívszorító, vagy éppen meghökkentő történeteket, sok nevetést,  útmutatást, ami felemel és sokkal erősebbé tesz.

A népszerű újságíró, riporter, televíziós személyiség szülővárosából, Pécsről azzal az elhatározással indult útjára, hogy teljesíti vágyát: beutazza a földet, eljut a világ szinte minden tájára.

 

Előadása mindannyiunk épülésére szolgált, hiszen a bemutatott videóval, fotókkal megéreztette az emberi csodákat, de a pokol legmélyebb bugyrait is, hogy lássuk, mennyire szerencsések vagyunk azokhoz képest, akik borzalmas körülmények között, emberhez méltatlan módon élnek, akik harcolnak a napi túlélésért .

 

Bemutatta a világ egyik legzártabb diktatúráját, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot, ahol hivatalosan is eltörölték az időszámítást, és mindent nagy vezérükről neveztek el.

 

Szót ejtett a türk­menisztáni diktatúráról, ahol szinte minden lehetséges, csak egy feltételt kell mindig és minden körülmények között teljesíteni, mégpedig nagyon kell szeretni minden türk­mének szent atyját, aki olyan rendeleteket hozott, mint a könyvtár bezáratása, mondván, ne olvassanak, hanem dolgozzanak a parasztok.

 

Természetesen szóba került Csernobil is, megrendítő „képsoraival”.

 

Nagy szeretettel beszélt példaképéről, a mindössze 119 centiméter magas ausztráliai, szerb származású Nick Vujicicról, aki szerint csak győzelem van és tanulság, vereség soha.

 

Az időutazás végén Tvrtko azt kérte, hogy csak az tapsoljon, aki erősebbnek érzi magát. A lebilincselő és feledhetetlen két órát követően a közönség vastapssal köszönte meg a látottakat, hallottakat.

Útravalóként volt mit bepakolni  képzeletbeli hátizsákunkba: a döntés, miként folytatjuk tovább utunkat, csakis rajtuk áll. Mert meg tudjuk csinálni!

Az előadásával segített abban is, hogy magunkra, környezetünkre  jobban  odafigyelve tegyük teljesebbé életünket, és tegyük jobbá a várost, ahol élünk.

 

 

Rendezvények workshopok

Hatékonyan és rugalmasan munka világában 2019.11.17

November 17-én a 15:00 órakor kezdődő rendezvényünkre is szeretettel várjuk az érdeklődőket Téma: Munkaerőpiaci trendek 2019-ben az álláskeresők szemszögéből”
➡️ Előadó: Alapi Márton – toborzási vezető
Helyszín: Pásztói Család és KarrierPONT

Szociális segítség Pásztó
Szolgáltatások

Szociális segítő

A szociális segítő munkatárs feladatai:

 • Életvezetési segítségnyújtás, segítő beszélgetés és kapcsolattartás, családsegítő programokban való közreműködés
 • Ügyfeleknek történő segítségnyújtás a fizikai szükségletek kielégítésében, háztartássegítés
 • Közvetítés az ügyféllel kapcsolatban álló segítő intézmények, valamint az ügyfél között