A helyi Nők Civilben Egyesület is csatlakozott a Közösségek Hete elnevezésű rendezvénysorozathoz. Ennek kapcsán Együtt lenni jó, együtt tenni jó címmel tartanak programokat május 11-én, pénteken 15 órától.

– Egy városi és járási szintű, mozgalmas, zenés, valamint bemutatókkal egybekötött eseményt szervezünk – mondta lapunknak Huczekné Rétvári Mónika, az egyesület elnöke. Hozzátette: zenés-táncos produkcióval készül a Muzsla Néptáncegyüttes, amelyet a Pásztó Folk Band kísér majd.

Ezen felül fellép a Mona Deja-vu tánccsoport, a Léna tánccsoport, de előadást tartanak a Csécsei Gézengúz Óvoda és Bölcsőde óvónői és dajkái is. A délutáni órákban pedig flashmob és táncház lesz. Mindezek mellett a helyi futó- és kerékpáros-közösségek is versenyt szerveznek.

A szervezet célja, hogy minél több közösséget felkutassanak, elérjenek és megszólítsanak. Arra buzdítanák az embereket, hogy vegyenek részt az ilyen jellegű programokon. A rendezvénynek a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum előtti köztér ad majd otthont.

Kiemelt fotó: Huczekné Rétvári Mónika, Archív fotó: H. Cs./N.M.H.

Eredeti cikk