Újabb eredményekkel teli évet zárt a családok szolgálatában a pásztói Nők Civilben Egyesület és a Pásztói Család és KarrierPont.
Hatékony évet tudhat maga mögött a helyi egyesület, amely a Nőközpont Pásztón című projekt keretében a Pásztói Család és KarrierPontot működteti. Az intézmény szolgáltatásai, rendezvényei, találkozói, képzései a város és konzorciumi partnerével együtt a pásztói járás lakóit szolgálják.

A tavalyi eredményekkel kapcsolatban Huczekné Rétvári Mónika, az egyesület elnöke és a projekt szakmai vezetője elmondta, hogy szolgáltatásaik és a szakemberek életvezetési tanácsokkal, munkaadói és munkavállalói ismeretekkel is segítik a családokat.

– Támaszai vagyunk a testi-lelki problémákkal küzdőknek. A család és a munka összeegyeztethetősége óriási kihívást jelent a fiataloknak manapság. Szolgáltatásaink közé tartozik egyebek mellett a mentálhigiénés tanácsadás, gyermekfelügyelet, HR-tanácsadás, PR-tanácsadás, szociális segítő, valamint egészségügyi, kulturális és szociális szolgáltató is – közölte az elnök.

Programjaikkal, találkozóikkal jó példát mutatnak a nőknek és családoknak
Fotó: NMH

Huczekné Rétvári Mónika azt is elárulta, hogy képzéseik tematikáját elsősorban önismeretből, stressz- és konfliktuskezelésből állítják össze. Ezen kompetenciák fejlesztésével tudják a leginkább elérni a célcsoport tagjait.

– Programjainkkal közelebb kerülünk az emberekhez, akiknek élményt, tudást és lehetőséget adunk életminőségük javításához. Képzéseink iránt nagy az érdeklődés, amelyek közel 500 érdeklődőt vonzanak – emelte ki a szakmai vezető.

Hozzátette: rendezvényeik és workshopjaik három elemből állnak, és összesen hat órán keresztül tartanak. A meghívott szakemberek interaktív előadásain keresztül érik el az anyukákat, munkavállalókat és érdeklődőket. A közöttünk élő sikeres nőknek, férfiaknak, családoknak adnak bemutatkozási lehetőséget, amellyel jó példát mutatnak a még útjukat keresők számára.

Huczekné Rétvári Mónika felelevenítette az elmúlt év legsikeresebb és legemlékezetesebb programjait is.

– A Nyitott ajtók elnevezésű eseményünkön például olyan személyek vettek részt, akik a helyi tömegsport, tánckultúra és mozgáskultúra területén kiemelkedő szerepet töltenek be. Célunk volt, hogy megismerjék egymást, átadják jó tapasztalataikat, beszélve a későbbi együttműködés lehetőségeiről. Ezen a napon a helyi civil szervezetek képviselői és a városvezetés számára is fórumot biztosítottunk. A program zárásaként dr. Csernus Imre pszichiáter tartott telt házas előadást, aki sajátos stílusával erősítette mondanivalóját – idézte fel az elnök.

Ezenkívül kitért a Woman in work találkozóra is, ahol az érdeklődők a skandináv egészségmegőrző programról hallhattak előadást, majd Elég jó szülő vagyok címmel interaktív beszélgetésre invitálták a szülőket és nagyszülőket. Sikerek és kudarcos hullámzása volt Szily Nóra esti előadásának címe, amelyben az ismert előadó megosztotta érzéseit és tapasztalatait a családról és hivatásról. Szépségnapot is szerveztek Nők a vidékfejlesztésben elnevezéssel, amely során női vállalkozók tevékenységeiken és termékeiken keresztül ismertették vállalkozásaikat, átadták tapasztalataikat és bemutatták a jó gyakorlatokat.

– A fent említetteken kívül természetesen számos sikeres programot valósítottunk meg az elmúlt évben. Rendeztünk egyebek mellett Anya olimpiát, Apa és Anya akadémiát, női motivációs sikernapot, de a munka világa is szerepet kapott egyik programunk keretében – mesélte a szakmai vezető, aki arra is kitért, hogy a projekt nyár végén zárul, így addig még számos gazdag programmal, képzéssel és szolgáltatással várják a környékbelieket.

Forrás