Motivációs és sikernapot szervezett az egészség világnapja alkalmából a helyi Nők Civilben Egyesület a településen, a közelmúltban.
Az egész napos rendezvényen az érdeklődők különböző ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt, természetesen szakorvosok közreműködésével. Mindemellett a Család és Karrierpontban a mozgáskultúráról és az egészségmegőrzésről láthattak bemutatókat a látogatók.

Később egészség-világnapi futást is indítottak a szervezők, amelyen kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek. Az eseményt végül nagy sikerű beszélgetős műsor zárta, melynek során Andó Ákos vezetésével bemutatkoztak a helyi és pásztói kötődésű sportolók és oktatók.

A látogatók tanácsokat és jó példákat kaphattak Evetovics-Balla Hankától, amatőr ultrafutótól, újságírótól, Juhász Judittól, a pásztói kézilabda­klub vezető szervezőjétől, Majzik Mónikától, orientális hastáncok­tatótól, Gárdus Bence fitneszedzőtől, valamint Kanyó Zsolt paraatlétától és edzőtől is. A rendezvény egy pályázat keretében valósulhatott meg.

Forrás